Bilim Emek ve Özveriyle Yükselen Üniversite

Tarihçe

 Arapgir Meslek Yüksekokulu Üniversitemiz ve Arapgir İlçesinde yürütülen hazırlıklarından sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 30.03.1987 tarih ve E.Ö./07.06.002/126 sayılı yazısıyla Teknik programlar bünyesinde Elektrik, Motor, Geleneksel El Sanatları programlarıyla açılmasına karar verildi.

  Yüksekokul resmen zamanın Cumhurbaşkanı Kenan EVREN, Milli Eğitim Gençlik ve spor Bakanı Metin EMİROĞLU ve diğer seçkin davetlilerin katılmasıyla 24 Haziran 1987 günü görkemli bir törenle açılmış, Eğitim Öğretime 5 Ekim 1987 tarihinde başlamıştır.

  Meslek Yüksek Okulumuz; Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümünde “Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı” Programı, Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünde “Bankacılık ve Sigortacılık” Programı, Elektronik ve Otomasyon Bölümünde “Mekatronik” Programı, Elektrik Enerji Bölümünde “Elektrik” Programı ile “Doğal Gaz ve Tesisatı Teknolojisi” Programı, Muhasebe ve Vergi Bölümünde “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” Programı, Otomotiv Teknolojisi Bölümünde “Otomotiv Teknolojisi” Programı, El Sanatları Bölümünde “Geleneksel El Sanatları” Programı Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünde “Mimari Restorasyon” Programı, Bilgisayar Teknolojileri Bölümünde “Bilgisayar Programcılığı” Programı olmak üzere 9 Bölüm ve 10 programda ile Eğitim Öğretime devam etmektedir.

Turkish