Tarihçe

Arapgir Meslek Yüksekokulu Üniversitemiz ve Arapgir İlçesinde yürütülen hazırlıklarından sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ nın 30.03.1987 tarih ve E.Ö./07.06.002/126 sayılı yazısıyla Teknik programlar bünyesinde Elektrik, Motor, Geleneksel El Sanatları  programlarıyla açılmasına karar verildi.

Yüksekokul resmen zamanın Cumhurbaşkanı Kenan EVREN, Milli Eğitim Gençlik ve spor Bakanı Metin EMİROĞLU ve diğer seçkin davetlilerin katılmasıyla 24 Haziran 1987 günü görkemli bir törenle açılmış,  Eğitim Öğretime  5 Ekim 1987 tarihinde başlamıştır.

2016-2017 Öğretim Yılı itibariyle;

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümünde “Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı” Programı,

Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünde “Bankacılık ve Sigortacılık” Programı,

Elektronik ve Otomasyon Bölümünde “Mekatronik” Programı,

Elektrik Enerji Bölümünde “Elektrik” Programı ile “Doğal Gaz ve Tesisatı Teknolojisi” Programı,

Muhasebe ve Vergi Bölümünde “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” Programı,

Otomotiv Teknolojisi Bölümünde “Otomotiv Teknolojisi” Programı,

El Sanatları Bölümünde “Geleneksel El Sanatları” Programı

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünde “Mimari Restorasyon” Programı,

Bilgisayar Teknolojileri Bölümünde “Bilgisayar Programcılığı” Programı

olmak üzere 9 Bölüm ve 10 programda, 439 kız, 634 erkek olmak üzere toplam  1073 öğrenci ile Eğitim-Öğretime devam etmektedir. Arapgir Meslek Yüksekokulu bu tarihe kadar yaklaşık 2871 öğrenci mezun etmiştir.

Yüksekokulumuz kuruluş amacı ve ilçemizin tarihi, kültürel ve sosyal yapısı itibariyle yüksekokulumuzun nitelik ve nicelik olarak gelişmesi gerektiği düşüncesiyle Arapgir Belediye sınırları içerisinde 280.000 m2 arsa alınarak üniversitemize mal edilmiştir. Bu arsa üzerine 2004 yılında Arapgirli iş adamlarından Ercihan EKŞİ, Naci EKŞİ, Yakup KARABAY, Turan TUNA üniversitemiz rektörlüğü ile yaptıkları protokolde 5 bloktan oluşan hizmet binaları ve çevre düzenlemesini inşa edip kampus olarak üniversitemize bağışlamışlardır.